Du behöver
- 125 g bladspenat portionsfryst, Findus
- 3 st stora ägg
- 1 dl minifraiche
- salt svartpeppar
- 150 g prinskorv Scan
- matfett
Servera med:
paprikaringar
Ugn: 175 grader
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Tina spenaten i mikron eller i en kastrull på spisen enligt anvisningarna på förpackningen. Sila bort vätskan och krama ur spenaten. Fördela den i smorda ugnssäkra portionsformar av glas eller porslin.
2
Vispa äggen med minifraiche i en skål. Salta och peppra. Häll smeten över spenaten i formen och rör om försiktigt med en gaffel så att spenaten fördelas i äggsmeten. Fyll formarna till 3/4.
3
Grädda omeletterna i mitten av ugnen, ca 15 minuter, tills de fått lite färg och har stannat. Ställ de gärna i en liten långpanna om de skulle pysa över.
4
Stek prinskorvarna i ytterst lite matfett eller värm i mikron någon minut. Servera med paprikaringar.