Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 st ägg

Fyllning:

400 g mandelmassa
2 st ägg
50 g smör eller margarin

Garnering:

0.5 dl svartvinbärsgelé
2 dl florsocker
1 msk mjölk
flagad mandel

Ugn: 175°

Gör så här

1
Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker. Finfördela smöret häri. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg.

2
Kavla ut till en kaka 20×30 cm och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Riv mandelmassan fint och rör den smidig med ägg och smör.

3
Bred fyllningen över mördegen och grädda i 20 minuter. Låt kakan svalna och bred över gelé.

4
Rör ihop florsocker och mjölk, och bred försiktigt över kakan. Strö över mandel och skär i rutor.