Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g smör eller margarin
- 1 st ägg
Fyllning:
400 g mandelmassa
2 st ägg
50 g smör eller margarin
Garnering:
0.5 dl svartvinbärsgelé
2 dl florsocker
1 msk mjölk
flagad mandel
Ugn: 175°
Gör så här
1
Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker. Finfördela smöret häri. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg.
2
Kavla ut till en kaka 20×30 cm och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Riv mandelmassan fint och rör den smidig med ägg och smör.
3
Bred fyllningen över mördegen och grädda i 20 minuter. Låt kakan svalna och bred över gelé.
4
Rör ihop florsocker och mjölk, och bred försiktigt över kakan. Strö över mandel och skär i rutor.