Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk 37
  • 1.5 tsk salt
  • 2 msk sirap mörk
  • 1 tsk pomeransskal malda
  • 0.5 msk anis stötta
  • 0.5 msk fänkål stötta
  • 50 g smör mjukt
  • 5 dl grovt rågmjöl
  • vetemjöl ca 7-8 dl

Ugn: 225º

Det här behövs till ca 20 bullar:

Gör så här

1
Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med den ljumma mjölken.

2
Tillsätt salt, sirap, pomeransskal, anis, fänkål, smör i klickar, rågmjöl och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen tills den är smidig och släpper bunken. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela den i två delar som rullas ut till längder. Dela dem i tio delar vardera och rulla varje del till en rund bulle.

4
Lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa 30 minuter.

5
Grädda bullarna i mitten av ugnen, ca 12 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.


Kommentar:
Bröden går bra att frysa. Lägg dem i fryspåse, sug ur luften och förslut. Tina helst fryst bröd i plastpåsen.

Byt ut det grova rågmjölet mot grahamsmjöl, så får du fina grahamsbullar.