Du behöver
- 6 dl vatten
- 2 msk rapsolja
- 30 g jäst
- 1.5 tsk salt
- 2 dl havrekli
- 4 dl grahamsmjöl
- 6 dl vetemjöl
Ugn: 250°
Gör så här
1
Värm vatten och olja till 37° och rör ut den smulade jästen med degspadet.
2
Tillsätt salt, havrekli, grahamsmjöl och 5 dl av vetemjölet. Arbeta degen väl och låt den jäsa under bakduk i 60 minuter.
3
Pudra över med lite av det resterande mjölet och arbeta ihop degen.
4
Mjöla bordet och skrapa ned degen på bordet. Knåda till en smidig och slät deg och dela i två halvor. Rulla ut och dela varje del i 11 bitar.
5
Forma varje bit till en bulle och kavla ut till en platt kaka med 12 cm i diameter.
6
Skjut in plåten i ugnen och låt den värmas medan du bakar ut.
7
Lägg ut de färdigkavlade bröden på den varma plåten och grädda direkt på mittfalsen i 7-8 minuter. Låt kallna i bakduk. Kan frysas.