Du behöver

  • 150 g smör rumstempererat
  • kärnvetemjöl med fullkorn Kungsörnen
  • 1 dl baksirap eller strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kardemumma malen
  • 50 g jäst för söta degar
  • 5 dl mjölk 37

Fyllning:

100 g smör rumstempererat
100 g kakfyllning
2 tsk vaniljsocker
1 msk ströbröd
1 dl kokosflingor

Pensling:

1 st ägg uppvispat
pärlsocker

Ugn: 250º

Det här behövs till ca 40 bullar:

Gör så här

1
Skär smöret i skivor eller klicka ner det i köksmaskinens skål eller i en degbunke.

2
Mät upp 14 dl av mjölet, spara 1 dl till utbakningen. Häll i bunken tillsammans med sirap, salt, kardemumma och smulad jäst. Häll på den ljumma mjölken. Arbeta kraftigt ca 10 minuter till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk, ca 30 minuter.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangel, ca 25 x 50 cm.

4
Rör samman smör, kakfyllning, vaniljsocker och ströbröd till fyllningen. Bred hälften över degen. Strö över 1/2 dl kokosflingor.

5
5. Rulla ihop till en rulle från långsidan. Skär rullen i 20 bitar, ca 2 cm breda. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt eller i pappersformar. Gör likadant med den andra delen av degen. Låt bullarna jäsa under bakduk, ca 30 minuter.

6
Pensla bullarna försiktigt med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen, ca 6-8 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Ströbröd i fyllningen gör att den inte flyter ut.