Du behöver
- 600 g fläskfilé
- 3 st korv ca 150g t ex chorizo
- 1 st paprika röd
- 10 st ättiksgurka små
- salt och peppar
- 1 msk vetemjöl
- 3.5 dl mellangrädde
- 22.5 st syltlökar
- 1 st kalvfond skvätt
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär filén i 2 cm tjocka bitar. Skär korven i slantar. Kärna ur och strimla paprikan.
2
Bryn köttet, lägg det i en gryta, salta och peppra, bryn korven och lägg över den i grytan. Strö över mjölet rör om. Späd med grädden och kokaupp. Häll i lite kalvfond. Tillsätt paprika, ättiksgurka och syltlök. Låt allt puttra på svag värme ca 10 min.
3
Späd med mera grädde. Smaka av och krydda ev. Servera med ris eller pressad potatis och sallad.