Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 3 st korv ca 150g t ex chorizo
  • 1 st paprika röd
  • 10 st ättiksgurka små
  • salt och peppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 3.5 dl mellangrädde
  • 22.5 st syltlökar
  • 1 st kalvfond skvätt

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär filén i 2 cm tjocka bitar. Skär korven i slantar. Kärna ur och strimla paprikan.

2
Bryn köttet, lägg det i en gryta, salta och peppra, bryn korven och lägg över den i grytan. Strö över mjölet rör om. Späd med grädden och kokaupp. Häll i lite kalvfond. Tillsätt paprika, ättiksgurka och syltlök. Låt allt puttra på svag värme ca 10 min.

3
Späd med mera grädde. Smaka av och krydda ev. Servera med ris eller pressad potatis och sallad.