Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • 1 dl basilikablad löst packade
  • 75 g mozzarella
  • 2 skiva skinka kallrökt
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 150 g körsbärstomater
  • 2 st pasta port färsk
  • 0.5 st zucchini

Ugn: 175°

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skär en ficka i filéerna. Lägg i basilika och mozzarellabitar. Vik ihop och linda en skinkskiva runt varje filé.

2
Krydda med salt och peppar och bryn i smör. Lägg över i en form och häll på vatten och fond.

3
Baka i 10 minuter. Lägg i tomaterna och baka i 5 minuter tills köttsaften är ofärgad. Servera med pasta blandad med stekt zucchini.


Kommentar:
Önskas sås så koka upp skyn som finns i formen med 1 dl matlagningsgrädde. Red av med 2 tsk maizena redning och smaka av.