Du behöver

  • 100 g smör kylskåpskallt
  • 2.5 dl glutenfri mjölmix (vi använde Lailas mix)
  • 0.5 dl kallt vatten

Till kavlingen:

3/4-1 dl strösocker

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skär fettet i sockerbitsstora bitar och lägg i mjölmixen.

2
Finfördela fettet för hand eller i maskin till en grynig massa.

3
Tillsätt vattnet och forma till en deg eller ställ in bunken direkt i kylen ca 1 timme.

4
Dela degen i 3–4 bitar och strö ut socker i ett täckande lager på bordet. Kavla ut till 3–4 millimeters tjocklek eller bara till en provkaka och grädda. Har du kruskavel kan du använda den.

5
Ta ut hjärtan med mått allt eftersom degen är kavlad. Grädda kakorna mitt i ugnen till lagom färg och låt dem kallna på galler. De är försvinnande goda, nästa gång kanske du gör dubbel sats!