Du behöver

  • 3 dl rågmjöl fint
  • 1.25 tsk bikarbonat eller 2 1
  • 1 tsk salt
  • 75 g smör kylskåpskallt
  • 2 dl lättyoghurt naturell
  • 0.25 dl vetemjöl till utbakningen

Ugn: 250°

Det här behövs till 2 kakor (8 bitar):

Gör så här

1
Mät upp rågmjölet, jäsmedlet och saltet i en skål. Skär fettet i småbitar och finfördela dem i mjölblandningen till en grynig massa.

2
Tillsätt yoghurten och rör om så att ingredienserna blandar sig.

3
Skrapa ned degen på mjölat bord och dela den.

4
Forma två runda bullar och lägg på plåt täckt med bakplåtspapper. Kavla ut bullarna så att de blir ca 15 cm i diameter vardera och skåra korsvis med en mjölad kniv.

5
Nagga kakorna med gaffel och skjut in plåten mitt i ugnen. Grädda i ca 12 minuter. Låt sconesen svalna något innan de serveras.