Du behöver
- 3 dl rågmjöl fint
- 1.25 tsk bikarbonat eller 2 1
- 1 tsk salt
- 75 g smör kylskåpskallt
- 2 dl lättyoghurt naturell
- 0.25 dl vetemjöl till utbakningen
Ugn: 250°
Det här behövs till 2 kakor (8 bitar):
Gör så här
1
Mät upp rågmjölet, jäsmedlet och saltet i en skål. Skär fettet i småbitar och finfördela dem i mjölblandningen till en grynig massa.
2
Tillsätt yoghurten och rör om så att ingredienserna blandar sig.
3
Skrapa ned degen på mjölat bord och dela den.
4
Forma två runda bullar och lägg på plåt täckt med bakplåtspapper. Kavla ut bullarna så att de blir ca 15 cm i diameter vardera och skåra korsvis med en mjölad kniv.
5
Nagga kakorna med gaffel och skjut in plåten mitt i ugnen. Grädda i ca 12 minuter. Låt sconesen svalna något innan de serveras.