Du behöver

Grunddeg:

150 g smör eller margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
1 tsk salt
1 st ägg
14.5 dl vetemjöl

Fyllning:

125 g smör eller margarin
1.5 dl socker
2 dl kokosflingor

Pensling:

ägg

Glasyr:

1.5 dl florsocker
2 tsk vatten

Ugn: 250°

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och se till att temperaturen är 37°.

2
Smula jästen i en bunke och lös upp degen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker, salt, ägg och det mesta av mjölet.

3
Arbeta degen väl tills den släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter. Förbered under tiden fyllningen.

4
Rör ihop ingredienserna. Ta upp degen och dela den i två bitar. Kavla ut varje till en 1 cm tjock platta och skär i fyrkanter, ca 7×7 cm.

5
Lägg en klick fyllning på varje ruta och vik in snibbarna mot mitten. Tryck till och lägg knytena i bullformar.

6
Låt jäsa i ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca 8 minuter. Rör ihop glasyren och glasera de avsvalnade bullarna.