Du behöver

  • 200 g mörk choklad
  • 0.75 dl kaffe starkt
  • 3 msk apelsinlikör
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl strösocker 3 äggulor
  • 1 dl vetemjöl 3 äggvitor
  • ströbröd

Glasyr och garnering:

200 g choklad vit med lemon
2 msk apelsinlikör
2 dl vispgrädde frukt och bär

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Dela chokladen i mindre bitar och smält den över ett vattenbad tillsammans med kaffe och likör. Låt det svalna lite.

2
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggulorna en i taget under fortsatt kraftig omrörning.

3
Tillsätt chokladsmeten och mjölet. Rör om så att allt blandas väl.

4
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner dem i chokladsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr. Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp och får kallna.

5
Bryt chokladen i mindre bitar och smält den med likör över ett vattenbad. Låt svalna något. Vispa grädden löst och rör ner den försiktigt i chokladen. Bred chokladkrämen över kakan och garnera med frukt och bär.