Du behöver
- 200 g mörk choklad
- 0.75 dl kaffe starkt
- 3 msk apelsinlikör
- 100 g smör eller margarin
- 1 dl strösocker 3 äggulor
- 1 dl vetemjöl 3 äggvitor
- ströbröd
Glasyr och garnering:
200 g choklad vit med lemon
2 msk apelsinlikör
2 dl vispgrädde frukt och bär
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Dela chokladen i mindre bitar och smält den över ett vattenbad tillsammans med kaffe och likör. Låt det svalna lite.
2
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggulorna en i taget under fortsatt kraftig omrörning.
3
Tillsätt chokladsmeten och mjölet. Rör om så att allt blandas väl.
4
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner dem i chokladsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr. Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp och får kallna.
5
Bryt chokladen i mindre bitar och smält den med likör över ett vattenbad. Låt svalna något. Vispa grädden löst och rör ner den försiktigt i chokladen. Bred chokladkrämen över kakan och garnera med frukt och bär.