Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk florsocker
  • 0.5 krm bakpulver
  • 100 g smör eller margarin
  • vatten ca 1 tsk

Fyllning:

200 g mandel
3 dl florsocker
1 krm bakpulver
1 msk kakao
3 st äggvitor

Garnering:

200 g mörk choklad
1.25 dl vispgrädde
mandelspån rostade

Ugn: 175°

Gör så här

1
Blanda samman mjölet med florsocker och bakpulver. Tillsätt matfettet och finfördela det till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg. Låt degen vila kallt någon timme.

2
Dela degen i ca 15 lika stora bitar. Tryck ut dem i engångsaluminiumformar.

3
Skålla, skala och mal mandeln. Blanda samman mandeln med florsocker, bakpulver och kakao. Tillsätt äggvitorna och arbeta samman till en smet.

4
Fördela mandelsmeten i formarna och ställ dem på en bakplåt. Grädda mitt i ugnen 12–14 minuter. Låt kakorna kallna.

5
Bryt sönder chokladen i mindre bitar. Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen. Rör ner chokladen och rör om tills den har smält. Ställ chokladkrämen åt sidan tills den har rumstemperatur. Bred den över kakorna och strö över rostade mandelspån.