Du behöver
- 250 g smör eller margarin
- 3 dl strösocker
- 4 st ägg
- 3 dl kokosflingor
- 2.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- ströbröd
Glasyr och garnering:
30 g smör eller margarin
2 dl florsocker med chokladsmak
1 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
kokosflingor
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning.
2
Blanda samman kokosflingorna med mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Rör ner det i äggsmeten och rör om så att allt blandas väl.
3
Klicka ner smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme eller tills kakan känns torr och har fått fin färg. Låt kakan vila i sin form några minuter innan den stjälps upp och får kallna.
4
Smält matfettet till glasyren. Blanda samman florsocker med vaniljsocker. Tillsätt smält matfett och mjölk. Rör så att glasyren blir slät. Bred den över den kalla kakan och strö över kokosflingor.