Du behöver

  • 250 g smör eller margarin
  • 3 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 3 dl kokosflingor
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • ströbröd

Glasyr och garnering:

30 g smör eller margarin
2 dl florsocker med chokladsmak
1 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
kokosflingor

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning.

2
Blanda samman kokosflingorna med mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Rör ner det i äggsmeten och rör om så att allt blandas väl.

3
Klicka ner smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme eller tills kakan känns torr och har fått fin färg. Låt kakan vila i sin form några minuter innan den stjälps upp och får kallna.

4
Smält matfettet till glasyren. Blanda samman florsocker med vaniljsocker. Tillsätt smält matfett och mjölk. Rör så att glasyren blir slät. Bred den över den kalla kakan och strö över kokosflingor.