Du behöver
- 12 st digestivekex fullkorn
- 2 msk farinsocker
- 75 g smör eller margarin
Fyllning:
500 g kesella 10%
2 st ägg
200 g mörk choklad
Garnering:
1.5 dl vispgrädde
hallon
citronmeliss eller mynta
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Krossa kexen fint eller mixa dem. Rör ner socker och rör om så att det blandas väl. Smält matfettet och rör ner det i kexsmulorna.
2
Tryck ut smuldegen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter.
3
Vispa samman Kesellan med äggen till en slät massa. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den över ett vattenbad. Ta skålen från vattenbadet och börja med att vispa ner ca 1 dl Kesellasmet under kraftig vispning, gärna med elvisp. Fortsätt tills Kesellasmeten är slut.
4
Häll chokladsmeten i formen och grädda mitt i ugnen 30–35 minuter. Låt kakan kallna.
5
Vispa grädden till skum och spritsa ut den på kakan. Garnera med hallon och citronmeliss eller mynta.