Du behöver

  • 12 st digestivekex fullkorn
  • 2 msk farinsocker
  • 75 g smör eller margarin

Fyllning:

500 g kesella 10%
2 st ägg
200 g mörk choklad

Garnering:

1.5 dl vispgrädde
hallon
citronmeliss eller mynta

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Krossa kexen fint eller mixa dem. Rör ner socker och rör om så att det blandas väl. Smält matfettet och rör ner det i kexsmulorna.

2
Tryck ut smuldegen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter.

3
Vispa samman Kesellan med äggen till en slät massa. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den över ett vattenbad. Ta skålen från vattenbadet och börja med att vispa ner ca 1 dl Kesellasmet under kraftig vispning, gärna med elvisp. Fortsätt tills Kesellasmeten är slut.

4
Häll chokladsmeten i formen och grädda mitt i ugnen 30–35 minuter. Låt kakan kallna.

5
Vispa grädden till skum och spritsa ut den på kakan. Garnera med hallon och citronmeliss eller mynta.