Du behöver

Kycklingnuggets:

4 st kycklingfiléer
2 st ägg
0.75 dl majsstärkelse
1 st lime rivet skal
2 msk lime pressad saft
1 tsk salt
2 krm vitpeppar nymald
4 dl sesamfrön
0.5 dl rapsolja

Sataysås:

2 st schalottenlökar finhackade
1 msk färsk ingefära finhackad
1 tsk sambal oelek
1 msk olja
100 g jordnötssmör med bitar
3 dl Creamy coconut milk Santa Maria
2 tsk honung
1 msk lime pressad saft
salt vitpeppar

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Börja med såsen. Fräs lök, ingefära och sambal oelek i oljan ett par minuter. Tillsätt jordnötssmör, kokosmjölk och honung. Låt såsen koka upp. Smaka av med limesaft, salt och peppar.

2
Skär kycklingfilén i ca 2-3 cm stora bitar. Blanda ägg, majsstärkelse, limeskal, limesaft, salt och peppar i en bunke.

3
Doppa kycklingbitarna i smeten och sedan i sesamfrön. Lägg dem på ett smörpapper.

4
Hetta upp en stekpanna med oljan och stek kycklingbitarna på medelvärme, ca 3 minuter runt om. Lägg över dem i en liten långpanna och fortsätt stekningen i mitten av ugnen, ca 10 minuter.

5
Lägg upp kycklingen och servera med sataysås, sallad och kokt ris.


Kommentar:
Köp sesamfrö i påse från grynhyllan. Det blir billigare.