Du behöver

Tårtbotten:

4 st ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:

3 st gelatinblad
1.5 dl marsankräm av pulver, kokt
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
100 g hallon mosade

Garnering:

2 st marsipan Dr Oetker eller färdigt rosa marsipanlock, Odense
2 msk florsocker

Ugn: 200º

Det här behövs till 3 bakelser:

Gör så här

1
Smörj och bröa en liten långpanna, ca 20 x 30 cm. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de båda mjölsorterna och bakpulvret. Vänd ner detta i smeten och blanda om väl. Häll den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 10 minuter. Låt kakan stå en stund innan den sockras, stjälps upp på smörpapper och läggs på galler. Låt kakan svalna.

2
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka marsánkrämen enligt förpackningens anvisningar. Krama ur gelatinbladen, lägg ner dem i den varma krämen och rör om. Vispa grädden och blanda den i krämen, när den börjar tjockna. Smaksätt med vaniljsocker och mosade hallon. Låt krämen bli tjock. Ta ut sex hjärtformade bottnar med ett mått. Dela tre hjärtan till två tunna bottnar för de översta lagren.

3
Lägg samman bottnarna med gräddkrämen emellan. Spar lite av den. Låt fyllningen bli lite högre på mitten så blir bakelsen bullig, när den översta tunna bottnen lagts på. Bred resten av krämen ovanpå och runtom kanten.

4
Kavla ut marsipanen till en tunn slät kaka, på en bakplåtsduk i teflon. Eller rulla ut det färdiga marsipanlocket. Tryck ut större hjärtan med mått, ungefär dubbelt så stora som bakelserna. Hellre för stora än för små. Skär bort spetsen på hjärtat. För försiktigt över marsipanen på bakelsen. Jämna till med kniv runt om bakelsen. Dekorera med siktat florsocker.