Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1 dl råsocker strö + 2 msk hett vatten
  • 0.5 dl flytande fett
  • 2 msk äpple grovrivet
  • 1 tsk ingefärsrot riven
  • 2 dl fullkornsvetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Att lägga ovanpå:

1 dl mellangrädde
2 msk äppelmos osötat
choklad riven mörk 70 %

Ugn: 200°

Det här behövs:

Gör så här

1
Vispa äggen med råsocker och vatten tills sockret har löst sig.

2
Häll i fettet och rivet äpple och ingefärsrot. Blanda samman med mjölet och bakpulvret.

3
Skrapa ned smeten i en smord och bröad 1 1/2-liters form. Grädda på andra falsen nerifrån i 25 minuter.

4
Stjälp upp och låt svalna. Vispa grädden ganska hårt och blanda med moset. Bred det på kakan och garnera med chokladflis.