Du behöver
- 3 dl fullkornsvetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 msk kanel malen
- 1 dl kakaopulver
- 1 dl rÄsocker strö
- 2 dl lÀttmjölk
- 1 dl lÀttströ
- sötningsmedel
- 1.5 dl flytande fett
- 2 st Àgg
Ugn: 175°
Det hÀr behövs:
Gör sÄ hÀr
1
Smörj och bröa en avlĂ„ng bak-ÂÂform som rymmer 1 1/2 liter. MĂ€t upp mjöl, bakpulver och kanel. Blanda kakao, rĂ„socker och lĂ€ttmjölk i en kastrull. LĂ„t det koka upp under omrörning.
2
Vispa samman sötningsmedlet med fettet och vispa ett par minuter innan du tillsÀtter Àggen, mjölblandningen och det avsvalnade innehÄllet i kastrullen.
3
Skrapa ned smeten i formen och grÀdda kakan i ca 45 minuter pÄ andra falsen nerifrÄn i den uppvÀrmda ugnen. Kakan kan frysas.









































