Du behöver
- 3 dl fullkornsvetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 msk kanel malen
- 1 dl kakaopulver
- 1 dl råsocker strö
- 2 dl lättmjölk
- 1 dl lättströ
- sötningsmedel
- 1.5 dl flytande fett
- 2 st ägg
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Smörj och bröa en avlång bak-form som rymmer 1 1/2 liter. Mät upp mjöl, bakpulver och kanel. Blanda kakao, råsocker och lättmjölk i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning.
2
Vispa samman sötningsmedlet med fettet och vispa ett par minuter innan du tillsätter äggen, mjölblandningen och det avsvalnade innehållet i kastrullen.
3
Skrapa ned smeten i formen och grädda kakan i ca 45 minuter på andra falsen nerifrån i den uppvärmda ugnen. Kakan kan frysas.