Du behöver

  • 3 dl fullkornsvetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel malen
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 dl råsocker strö
  • 2 dl lättmjölk
  • 1 dl lättströ
  • sötningsmedel
  • 1.5 dl flytande fett
  • 2 st ägg

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Smörj och bröa en avlång bak-­­form som rymmer 1 1/2 liter. Mät upp mjöl, bakpulver och kanel. Blanda kakao, råsocker och lättmjölk i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning.

2
Vispa samman sötningsmedlet med fettet och vispa ett par minuter innan du tillsätter äggen, mjölblandningen och det avsvalnade innehållet i kastrullen.

3
Skrapa ned smeten i formen och grädda kakan i ca 45 minuter på andra falsen nerifrån i den uppvärmda ugnen. Kakan kan frysas.