Du behöver

  • 3 dl fullkornsvetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel malen
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 dl rĂ„socker strö
  • 2 dl lĂ€ttmjölk
  • 1 dl lĂ€ttströ
  • sötningsmedel
  • 1.5 dl flytande fett
  • 2 st Ă€gg

Ugn: 175°

Det hÀr behövs:

Gör sÄ hÀr

1
Smörj och bröa en avlÄng bak-­­form som rymmer 1 1/2 liter. MÀt upp mjöl, bakpulver och kanel. Blanda kakao, rÄsocker och lÀttmjölk i en kastrull. LÄt det koka upp under omrörning.

2
Vispa samman sötningsmedlet med fettet och vispa ett par minuter innan du tillsÀtter Àggen, mjölblandningen och det avsvalnade innehÄllet i kastrullen.

3
Skrapa ned smeten i formen och grÀdda kakan i ca 45 minuter pÄ andra falsen nerifrÄn i den uppvÀrmda ugnen. Kakan kan frysas.