Du behöver
- 2 msk smör eller margarin
- 3 msk vetemjöl
- 2.5 dl mjölk
- 4 msk socker
- 2 tsk maizena majsstärkelse
- 2 tsk vatten
- 4 st ägg
- 100 g mörk choklad
- 6 st dumlekola
Ugn: 200°
Det här behövs till 6 port:
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull och lägg i mjölet. Rör om och späd med mjölken. Koka upp under omrörning och koka ett par minuter tills smeten tjocknar.
2
Tillsätt socker och majsstärkelse utrört i vattnet. Dela äggen i gulor och vitor och rör ner äggulorna i smeten. Smält chokladen i vattenbad och rör ner i smeten. Hit kan sufflésmeten förberedas.
3
Vispa vitorna till hårt skum. Rör ner hälften i smeten och blanda väl. Vänd försiktigt ner resten och fördela smeten i smorda och sockrade formar. Smörj formarna ända upp på kanten annars höjer inte suffléerna sig i ugnen.
4
Lägg ner en kola i varje form och grädda suffléerna i 30 minuter. Öppna inte luckan under gräddningen och servera suffléerna direkt, gärna med vispad grädde och hallon.
Byt ut dumlekolorna mot några hallon i varje form.
Vill du grädda sufflén i en stor form? Öka då gräddningstiden till 45 minuter.