Du behöver

  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 2.5 dl mjölk
  • 4 msk socker
  • 2 tsk maizena majsstärkelse
  • 2 tsk vatten
  • 4 st ägg
  • 100 g mörk choklad
  • 6 st dumlekola

Ugn: 200°

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull och lägg i mjölet. Rör om och späd med mjölken. Koka upp under omrörning och koka ett par minuter tills smeten tjocknar.

2
Tillsätt socker och majsstärkelse utrört i vattnet. Dela äggen i gulor och vitor och rör ner äggulorna i smeten. Smält chokladen i vattenbad och rör ner i smeten. Hit kan sufflésmeten förberedas.

3
Vispa vitorna till hårt skum. Rör ner hälften i smeten och blanda väl. Vänd försiktigt ner resten och fördela smeten i smorda och sockrade formar. Smörj formarna ända upp på kanten annars höjer inte suffléerna sig i ugnen.

4
Lägg ner en kola i varje form och grädda suffléerna i 30 minuter. Öppna inte luckan under gräddningen och servera suffléerna direkt, gärna med vispad grädde och hallon.


Kommentar:
Byt ut dumlekolorna mot några hallon i varje form.
Vill du grädda sufflén i en stor form? Öka då gräddningstiden till 45 minuter.