Du behöver
- matfett
- 2.5 dl strösocker
- 1 dl glutenfri mjölmix
- 0.5 dl maizena majsmjöl
- 4 msk kakaopulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 0.5 krm salt
- 3 st ägg
- 1.25 dl flytande margarin
Tryffelsmet:
100 g mörk blockchoklad
1 dl vispgrädde
0.75 msk smör osaltat
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Smörj en bakform med diametern 24 cm. Klipp gärna ut en bottenplatta av smör- eller bakplåtspapper. Låt pappersplattan vara något större än formens botten så att pappret går upp en bit efter kanterna.
2
Ta fram en skål och blanda socker, mjölmix, majsmjöl, kakaopulver, vaniljsocker, bakpulver och salt.
3
Vispa upp ägg och rör ner tillsammans med flytande margarin i de torra ingredienserna.
4
Skrapa ned smeten i formen och ställ in den på mittfalsen i ugnen. Grädda i 30 minuter.
5
Gör under tiden i ordning tryffelsmeten. Bryt chokladen i bitar och låt smälta med de andra ingredienserna på svag värme. Skjut kastrullen åt sidan och låt smeten stå och tjockna, d v s svalna av, medan kakan gräddas färdigt.
6
Stjälp upp kakan på ett fat och låt den svalna innan du brer på täcket. Garnera med frukt och servera. Du kan frysa kakan men då föreslår vi att du brer på tryffeln i efterhand.