Du behöver

  • 500 g hallon frysta
  • 2.5 msk potatismjöl
  • 0.5 dl strösocker

Smuldeg:

50 g sötmandel skållad
1.5 dl ljust muscovadosocker
1 dl kokosflingor
0.75 dl fiberhavregryn
2 dl vetemjöl
150 g smör

Servera med:

vaniljglass

Ugn: 225º

Det här behövs till 8 port:

Gör så här

1
Blanda de frysta bären med potatismjöl och socker i en pajform av glas, ca 24 cm i diameter.

2
Mixa sönder sötmandel med muscovadosockret i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt kokosflingor, havregryn och vetemjöl.

3
Skär smöret i bitar och tillsätt det. Mixa tills det bildas små degsmulor. Strö dem över bären och grädda pajen i nedre delen av ugnen, 20–25 minuter. Servera pajen ljummen med vaniljglass.