Du behöver
- 500 g hallon frysta
- 2.5 msk potatismjöl
- 0.5 dl strösocker
Smuldeg:
50 g sötmandel skållad
1.5 dl ljust muscovadosocker
1 dl kokosflingor
0.75 dl fiberhavregryn
2 dl vetemjöl
150 g smör
Servera med:
vaniljglass
Ugn: 225º
Det här behövs till 8 port:
Gör så här
1
Blanda de frysta bären med potatismjöl och socker i en pajform av glas, ca 24 cm i diameter.
2
Mixa sönder sötmandel med muscovadosockret i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt kokosflingor, havregryn och vetemjöl.
3
Skär smöret i bitar och tillsätt det. Mixa tills det bildas små degsmulor. Strö dem över bären och grädda pajen i nedre delen av ugnen, 20–25 minuter. Servera pajen ljummen med vaniljglass.