Du behöver

  • 350 g nötfärs
  • 1 st gul lök skivad
  • 1 st vitkål tunt strimlad
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 1 st purjolök skivad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 st pepparfrukt urkärnad och strimlad
  • 2 msk teriyakisås
  • 1 msk soja ljus soja
  • 1 tsk socker
  • 0.5 st lime pressad saft
  • salt svartpeppar
  • 1 pkt filodeg ca 10 ark
  • 0.75 dl rapsolja

Dippsås:

2 msk soja ljus soja
0.5 dl sweet chilisås
1 msk lime pressad saft
1.5 msk sesamfrön

Ugn: 225º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Fräs färs, lök, vitkål, vitlök och purjolök i en stekpanna med olja tills färsen är smulig och fått färg. Smaksätt med spansk peppar, teriyakisås, thai soja, socker, lime, salt och peppar. Rör om och låt färsen svalna.

2
Rulla ut filodegsarken och dela dem på mitten. Lägg en matsked färsfyllning på varje ark.

3
Pensla kanterna med olja och rulla ihop till paket. Lägg paketen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med olja och grädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter, så att de blir frasiga och får färg.

4
Blanda soja, sweet chilisås, lime och sesamfrön till dippsåsen. Servera såsen i en liten skål.