Du behöver
- 350 g nötfärs
- 1 st gul lök skivad
- 1 st vitkål tunt strimlad
- 1 st vitlöksklyfta hackad
- 1 st purjolök skivad
- 1 msk rapsolja
- 1 st pepparfrukt urkärnad och strimlad
- 2 msk teriyakisås
- 1 msk soja ljus soja
- 1 tsk socker
- 0.5 st lime pressad saft
- salt svartpeppar
- 1 pkt filodeg ca 10 ark
- 0.75 dl rapsolja
Dippsås:
2 msk soja ljus soja
0.5 dl sweet chilisås
1 msk lime pressad saft
1.5 msk sesamfrön
Ugn: 225º
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Fräs färs, lök, vitkål, vitlök och purjolök i en stekpanna med olja tills färsen är smulig och fått färg. Smaksätt med spansk peppar, teriyakisås, thai soja, socker, lime, salt och peppar. Rör om och låt färsen svalna.
2
Rulla ut filodegsarken och dela dem på mitten. Lägg en matsked färsfyllning på varje ark.
3
Pensla kanterna med olja och rulla ihop till paket. Lägg paketen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med olja och grädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter, så att de blir frasiga och får färg.
4
Blanda soja, sweet chilisås, lime och sesamfrön till dippsåsen. Servera såsen i en liten skål.