Du behöver

  • 1 kg älgkött benfritt
  • 1 pkt jägarbacon 120 g Scan
  • 2 msk smör
  • 2 st rödlökar i klyftor
  • 3 st morötter skivade
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk kalvfond konc
  • 2 msk calvados kan uteslutas
  • 0.5 dl rönnbärsgelé
  • 0.5 dl crème fraîche
  • 200 g trattkantareller förvällda
  • 75 g grönmögelost t ex St Agur
  • 2 st äpplen i klyftor ev Maizena mörk redning
  • salt svartpeppar

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Skär köttet i tärningar, ca 3×3 cm. Skär baconet i strimlor. Bryn kött och bacon i omgångar i en stekpanna med smör, och lägg över i en gryta.

2
Tillsätt rödlök, morötter, timjan, kalvfond, soja, calvados, rönnbärsgelé, créme fraiche och svamp. Låt grytan koka upp under omrörning och låt den sedan sjuda under lock, ca 1 timme.

3
Tillsätt grönmögelost och äpplen, och låt grytan bli het. Red ev av grytan med Maizena mörk redning. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med kokt potatis ocg gelé.