Du behöver
- 1 kg älgkött benfritt
- 1 pkt jägarbacon 120 g Scan
- 2 msk smör
- 2 st rödlökar i klyftor
- 3 st morötter skivade
- 1 tsk timjan
- 2 msk kalvfond konc
- 2 msk calvados kan uteslutas
- 0.5 dl rönnbärsgelé
- 0.5 dl crème fraîche
- 200 g trattkantareller förvällda
- 75 g grönmögelost t ex St Agur
- 2 st äpplen i klyftor ev Maizena mörk redning
- salt svartpeppar
Det här behövs till 6 port:
Gör så här
1
Skär köttet i tärningar, ca 3×3 cm. Skär baconet i strimlor. Bryn kött och bacon i omgångar i en stekpanna med smör, och lägg över i en gryta.
2
Tillsätt rödlök, morötter, timjan, kalvfond, soja, calvados, rönnbärsgelé, créme fraiche och svamp. Låt grytan koka upp under omrörning och låt den sedan sjuda under lock, ca 1 timme.
3
Tillsätt grönmögelost och äpplen, och låt grytan bli het. Red ev av grytan med Maizena mörk redning. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med kokt potatis ocg gelé.