10 bitar

Du behöver

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl mjölk

Chokladfyllning:

1 ½ dl matlagningsgrädde
2 äggulor
2 msk socker
1 msk kakao
1 ½ msk potatismjöl
15 g smör eller margarin

Ugn: 250°

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör i mjölk och blanda försiktigt.
2
Bred ut smeten jämnt i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 5 minuter. Passa noga så att inte kakan blir bränd.
3
Sockra på kakan och vänd upp den genast på bakplåtspapper. Lossa pappret kakan har bakats på. Låt kallna innan chokladfyllningen breds på.
4
För chokladfyllningen: Blanda grädde, äggulor, socker, kakao och potatismjöl och sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Passa noga så att den inte kokar, då skär den sig. Ta av värmen och vispa i smör.
5
Bred chokladkrämen över den kalla kakan och rulla ihop. Lägg rullen med skarven ner. Garnera gärna med grädde och bär.