Du behöver

  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl couscous
  • 300 g köttfärs
  • 1 st äggula
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 10 cm purjolök
  • 200 g broccoli
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 2 msk cashewnötter

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Koka upp buljongen och lägg i couscousen. Låt svälla under lock i 5 minuter.

2
Blanda färsen med äggula, salt och peppar, och forma fyra avlånga biffar. Stek i 1 msk smör.

3
Skär purjo och broccoli i bitar. Fräs i 1 msk smör. Häll på ett par matskedar vatten och koka ihop i 5 minuter.

4
Rör ner couscousen i grönsakerna och krydda med salt och peppar. Strö över nötterna. Servera couscousen med biffarna.


Kommentar:
Servera med en klick smaksatt crème fraiche eller matyoghurt smaksatt med sweet chillisås.