Du behöver
- 2 dl grönsaksbuljong
- 2 dl couscous
- 300 g köttfärs
- 1 st äggula
- salt och peppar
- 1 msk smör eller margarin
- 10 cm purjolök
- 200 g broccoli
- 1 msk smör eller margarin
- salt och peppar
- 2 msk cashewnötter
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Koka upp buljongen och lägg i couscousen. Låt svälla under lock i 5 minuter.
2
Blanda färsen med äggula, salt och peppar, och forma fyra avlånga biffar. Stek i 1 msk smör.
3
Skär purjo och broccoli i bitar. Fräs i 1 msk smör. Häll på ett par matskedar vatten och koka ihop i 5 minuter.
4
Rör ner couscousen i grönsakerna och krydda med salt och peppar. Strö över nötterna. Servera couscousen med biffarna.
Servera med en klick smaksatt crème fraiche eller matyoghurt smaksatt med sweet chillisås.