Du behöver

  • 2 prt pasta t ex fusilli vit fiber, Kungsörnen

Köttbullar:

250 g nötfärs mager
1 msk lökpulver
0.5 dl parmesanost riven
0.5 st ägg vispat
2 msk vatten
1 tsk kalvfond konc
salt svartpeppar

Tomatsås:

375 g paprika lök och vitlök, Heinz
1 dl vatten
0.5 st röd paprika tärnad
2 st salladslökar skivad
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

Dekoration:

2 msk basilika grovhackad
0.5 st citron det gula av skalet, finstrimlat

Servera med:

grönsallad blandad i påse

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Börja med tomatsåsen. Koka upp tomato frito i en gryta tillsammans med vatten, paprika, lök, salt och svartpeppar.

2
Blanda färs, lökpulver, parmesanost, ägg, vatten, kalvfond, salt och peppar i en bunke. Rör till en smidig smet. Forma pingisbollstora köttbullar och lägg ner dem i den kokande tomatsåsen. Låt den sjuda, ca 5 minuter.

3
Servera köttbullarna med kokt pasta. Strö över basilika och citronskalsstrimlor (strimla med zestjärn om du har).