Du behöver

  • 2 st fläskfilé à 500 g
  • 125 g ädelost
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 msk matfett till potatisen
  • salt och peppar
  • 12 st potatis medelstora
  • 1 st palsternacka stor
  • 1 st lök stor gul
  • 3 st morötter
  • rosmarin

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala potatis och skär i klyftor. Skölj den i vatten och låt rinna av (fastnar inte så lätt i plåten då). Skala palsternackan och morötterna, dela i långa bitar och likaså med löken.

2
Lägg rotsakerna och potatisen i en långpanna. Salta, peppra och strö över rosmarin. Ringla över flytande margarin och rör om så att allt blir blandat. Rosta i ugnen på ca 225 grader i 20-25 min. Rör runt efter halva tiden.

3
Putsa filéerna och skär i 1 1/2 cm tjocka skivor. Stek demi panna ett par minuter på varje sida med salt och peppar.

4
Häll över vispgrädden. Riv över ädelosten och lägg ett lock på. Låt småputtra tills osten smält ner i grädden. Servera genast med potatisen och en grönsallad. Strö gärna över rostade solrosfrön på salladen, ger en extra piff både till utseende och smak!