Du behöver
- 2 st fläskfilé à 500 g
- 125 g ädelost
- 4 dl vispgrädde
- 2 msk matfett till potatisen
- salt och peppar
- 12 st potatis medelstora
- 1 st palsternacka stor
- 1 st lök stor gul
- 3 st morötter
- rosmarin
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skala potatis och skär i klyftor. Skölj den i vatten och låt rinna av (fastnar inte så lätt i plåten då). Skala palsternackan och morötterna, dela i långa bitar och likaså med löken.
2
Lägg rotsakerna och potatisen i en långpanna. Salta, peppra och strö över rosmarin. Ringla över flytande margarin och rör om så att allt blir blandat. Rosta i ugnen på ca 225 grader i 20-25 min. Rör runt efter halva tiden.
3
Putsa filéerna och skär i 1 1/2 cm tjocka skivor. Stek demi panna ett par minuter på varje sida med salt och peppar.
4
Häll över vispgrädden. Riv över ädelosten och lägg ett lock på. Låt småputtra tills osten smält ner i grädden. Servera genast med potatisen och en grönsallad. Strö gärna över rostade solrosfrön på salladen, ger en extra piff både till utseende och smak!