Du behöver

  • 5 dl lättmjölk
  • 0.5 dl flytande margarin
  • 1 pkt jäst (50 g)
  • 0.75 dl lättströ (Hermesetas eller Suketter strö-)
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl kesella
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 9.5 dl vetemjöl + 1 dl till utbakningen

Fyllning:

0.25 dl valnötter (hackade)
1 dl råsocker strö eller lättströ
1 dl flytande fett

Pensling:

ägg (uppvispat)

Ugn: 250°

Gör så här

1
Värm mjölken och fettet till 37°. Smula jästen och rör ut med degspadet.

2
Tillsätt övriga ingredienser och låt jäsa ca 30 minuter i bunken. Blanda under tiden samman fyllningen.

3
Arbeta ihop degen, använd resten av mjölet, och baka ut den i fyra omgångar på bordet.

4
Kavla ut till rektangulära plattor och bred på fyllningen. Vik ihop resp platta och sporra remsor. Sno remsorna till bullar och lägg på en plåt. Låt jäsa ca 30 minuter.

5
Pensla och grädda till lagom färg mitt i ugnen, ca 12 minuter. Bullarna kan frysas.