Du behöver
- 5 dl lättmjölk
- 0.5 dl flytande margarin
- 1 pkt jäst (50 g)
- 0.75 dl lättströ (Hermesetas eller Suketter strö-)
- 0.5 tsk salt
- 2 dl kesella
- 2 dl grahamsmjöl
- 9.5 dl vetemjöl + 1 dl till utbakningen
Fyllning:
0.25 dl valnötter (hackade)
1 dl råsocker strö eller lättströ
1 dl flytande fett
Pensling:
ägg (uppvispat)
Ugn: 250°
Gör så här
1
Värm mjölken och fettet till 37°. Smula jästen och rör ut med degspadet.
2
Tillsätt övriga ingredienser och låt jäsa ca 30 minuter i bunken. Blanda under tiden samman fyllningen.
3
Arbeta ihop degen, använd resten av mjölet, och baka ut den i fyra omgångar på bordet.
4
Kavla ut till rektangulära plattor och bred på fyllningen. Vik ihop resp platta och sporra remsor. Sno remsorna till bullar och lägg på en plåt. Låt jäsa ca 30 minuter.
5
Pensla och grädda till lagom färg mitt i ugnen, ca 12 minuter. Bullarna kan frysas.