Du behöver

  • 0.5 dl solroskärnor
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 2 st ägg
  • 1 dl lättströ eller Hermesetas
  • 1 dl flytande fett

Ugn: 200° och 75°

Gör så här

1
Hacka solroskärnorna och blanda mjölet med bakpulver och hjorthornssalt.

2
Vispa äggen med lättströ och häll i fettet.

3
Tillsätt solroshacket och mjölblandningen och rör samman till en deg.

4
Dela degen i tre bitar och rulla ut dem till 30 cm långa längder.

5
Lägg längderna på plåt täckt med bakplåtspapper och grädda på mittfalsen i den uppvärmda ugnen i 15 minuter.

6
Sänk värmen till 75° och skär skorplängderna i ca 2 cm breda bitar.

7
Låt skorporna torka i ugnen, först i 75° varm ugn i ca 30 minuter och sedan en stund till med värmen avstängd.


Kommentar:
Skorporna smakar fint till äppelsoppa eller till kaffe eller te.