Du behöver
- 0.5 dl solroskärnor
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk hjorthornssalt
- 2 st ägg
- 1 dl lättströ eller Hermesetas
- 1 dl flytande fett
Ugn: 200° och 75°
Gör så här
1
Hacka solroskärnorna och blanda mjölet med bakpulver och hjorthornssalt.
2
Vispa äggen med lättströ och häll i fettet.
3
Tillsätt solroshacket och mjölblandningen och rör samman till en deg.
4
Dela degen i tre bitar och rulla ut dem till 30 cm långa längder.
5
Lägg längderna på plåt täckt med bakplåtspapper och grädda på mittfalsen i den uppvärmda ugnen i 15 minuter.
6
Sänk värmen till 75° och skär skorplängderna i ca 2 cm breda bitar.
7
Låt skorporna torka i ugnen, först i 75° varm ugn i ca 30 minuter och sedan en stund till med värmen avstängd.
Skorporna smakar fint till äppelsoppa eller till kaffe eller te.