Du behöver

  • 2 st äggvitor
  • 1 dl socker
  • 50 g mandelmassa (grovriven)

Ugn: 125°

Citrongrädde:

1 st gelatinblad
1.5 dl grädde vispar
2 st äggulor
0.5 dl florsocker
1 st citron

Garnering:

10 st physalis (kapkrusbär)

Det här behövs till 4-6 port:

Gör så här

1
Vispa äggvitorna till fast skum, tillsätt sockret och fortsätt vispa tills sockret har löst sig. Vänd försiktigt ned mandelmassan i marängsmeten och bred ut den i en form med löstagbar botten där du först har lagt ett lager med bakplåtspapper.

2
Grädda marängen i 45 minuter på andra falsen nerifrån.

3
Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten och vispa grädden.

4
Vispa gulorna med sockret till en luftig smet. Blanda den med grädden och tillsätt saft och skal av citron. Smält gelatinbladet i sin egen fuktighet på svag värme och rör ned i citrongrädden.

5
Häll citrongrädden i en förvaringslåda med lock och ställ in den i kylen.

6
Låt marängbotten kallna. (Den kan förvaras torrt i 1-2 dagar.)

7
Bred på grädden alldeles före serveringen och garnera med physalis.