40 stycken
Du behöver
- 100 g mandelspån
- 100 g smör mjukt
- 1 dl råströsocker
- ½ dl strösocker
- 2 ägg
- 5 ½ dl vetemjöl 330 g
- rivet skal från 1 citron
- 2 ½ tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
Ugn: 200º
Gör så här
1
Rosta mandelspånen i en torr stekpanna till gyllenbrun färg. Låt mandeln svalna på en tallrik.
2
Rör smör, råströsocker och strösocker pösigt. Blanda ner ett ägg i taget. Blanda vetemjöl, rivet citronskal, vaniljsocker och bakpulver, och rör ner i smörblandningen. Rör till en jämn smet och tillsätt slutligen mandelspånen.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda snabbt ihop den. Dela degen i fyra delar och rulla ut varje del till en längd, lika lång som plåten. Lägg längderna på plåten med bakplåtspapper och platta till dem lätt med handen.
4
Grädda i mitten av ugnen, ca 12 minuter. Sänk värmen till 175° och fortsätt gräddningen, ca 15 minuter. Skär längderna på plåten, i sneda 2 cm breda bitar. Sätt in plåten igen för att torka skorporna vid 100° i ca 10 minuter. Låt dem kallna på bakgaller. Förvara skorporna i tättslutande burk.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows