Du behöver

  • 300 g lax fiskfärs av och kolja
  • salt ca 1 tsk
  • 1 krm vitpeppar nymald
  • 1 st ägg
  • 1 st lime pressad saft
  • 0.5 dl minifraiche
  • 1 msk matfett

Sås:

1 dl minifraiche
1 msk lättmajonnäs
1 msk dill hackad
salt och peppar

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Rör samman fiskfärsen med salt, peppar, ägg, limesaft, minifraiche och dill till en smidig färs.

2
Smält matfettet i stekpannan på medelvärme. Klicka ner små biffar i stekpannan med en sked. Stek dem ca 2 minuter per sida.

3
Rör samman minifraiche med lättmajonnäs och dill. Smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med sås och till exempel kokt potatis, rucolasallat och paprika.