Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer

Marinad:

saft av 1 lime
2 msk farinsocker
3 krm koriander
1 tsk fänkål stött
1.5 tsk spiskummin
1.5 msk ingefära riven
2 st pressade vitlöksklyftor
2 msk matolja
2 msk kycklingfond Touch of Taste

Curryris:

1 st gul lök
1 msk curry
2 msk matolja
3 dl ris
6 dl buljong
2 st paprikor
2 dl purjolök finstrimlad

Mangochutneysås:

3 dl matlagningsyoghurt
1 dl mangochutney
salt
vitlöksklyfta ev 1 pressad

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Rör samman alla ingredienserna till marinaden. Skär kycklingfiléerna i bitar och lägg dem i marinaden. Låt dem ligga minst 2 timmar.

2
Skala löken till curryriset och finhacka den. Fräs löken mjuk och glansig tillsammans med curryn i lite matfett. Tillsätt riset och låt det fräsa med några minuter. Späd med buljongen och låt koka under lock ca 15 minuter.

3
Kärna ur och tärna paprikorna. Ansa och strimla purjolöken. Rör ner det i riset och koka i ytterligare ca 5 minuter.

4
Rör samman ingredienserna till såsen. Smaka av med salt.

5
Trä upp kycklingen på blötlagda spett och grilla dem ca 5-6 minuter på varje sida eller tills kycklingen är genomgrillad. Bjud ris och sås till spetten.