Du behöver

  • 4 st palsternackor

Sås:

150 g champinjoner
1 msk matfett
1 msk idealmjöl
2 dl mjölk
salt svartpeppar
1 dl ost riven 17%

Servera med:

6 skiva skinka rökt
kokt potatis
tomater

Ugn: 225º

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skala och skär pals­ternackorna i 1/2 cm tjocka skivor på längden. Koka upp vatten i en kastrull och salta lätt. Lägg ner palsternacksskivorna och koka dem nätt och jämnt mjuka. Ta upp dem och lägg dem i en smord ugnssäker form.

2
Ansa och skiva svampen. Fräs den i matfett i en kastrull tills vätskan från svampen kokat in. Rör ner idealmjöl och späd med mjölken. Salta och peppra. Låt sjuda 5 minuter.

3
Bred svampstuvningen över palsternackorna och strö ost ovanpå. Gratinera i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Servera med rökt skinka, kokt potatis och tomater.