Du behöver
- 1 prt sillfiléer urvattnade, Abba, salta
- rågmjöl
- 1 msk matfett
- 2 st gula lökar
- 1 tsk matfett
- 2 dl mjölk
- kryddtimjan
Servera med:
potatis kokt
morötter och vitkål
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Skölj av sillfiléerna och låt dem rinna av. Vänd dem i grovt rågmjöl och stek dem på båda sidor i matfett i en stekpanna, ca 3 minuter. Ta upp dem på fat och håll dem varma. Rengör stekpannan.
2
Skala och skiva löken. Lägg den i stekpannan med 2 dl vatten. Låt koka under omrörning. När vattnet har kokat bort, fräs löken i ytterst lite matfett så att den får färg. Tillsätt mjölken och koka ihop en aning.
3
Krydda med timjan. Servera sillen med kokt potatis, lök och råkostsallad med morot och vitkål.