Du behöver

  • 140 g pasta pennor,
  • 225 g musslor på burk
  • 0.5 st purjolök skivad
  • 1 msk matfett
  • 2 msk vetemjöl
  • 1.5 dl mjölk + musselspad
  • 1 dl kelda laga lätt 5%
  • 0.5 st fiskbuljongtärning
  • 2 tsk citron pressad saft
  • dill hackad
  • tomater

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Låt den rinna av i ett durkslag.

2
Häll av spadet från musslorna, men spara det. Fräs purjolöken i matfettet i en kastrull. Pudra över mjölet och rör om. Späd med musselspad, mjölk och lagalätt. Tillsätt buljongtärningsbiten och pressad citron. Smaka av med salt och peppar.

3
Lägg i musslorna och låt dem bli varma. Strö över dill och servera musselsåsen till pastan. Ät gärna några tomater till.


Kommentar:
Gör en stor påse med riven vitkål och morötter. Pressa över citronsaft, knyt till påsen och förvara den i kylen så har du grönsaker för flera måltider.