Du behöver
- 140 g pasta pennor,
- 225 g musslor på burk
- 0.5 st purjolök skivad
- 1 msk matfett
- 2 msk vetemjöl
- 1.5 dl mjölk + musselspad
- 1 dl kelda laga lätt 5%
- 0.5 st fiskbuljongtärning
- 2 tsk citron pressad saft
- dill hackad
- tomater
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Låt den rinna av i ett durkslag.
2
Häll av spadet från musslorna, men spara det. Fräs purjolöken i matfettet i en kastrull. Pudra över mjölet och rör om. Späd med musselspad, mjölk och lagalätt. Tillsätt buljongtärningsbiten och pressad citron. Smaka av med salt och peppar.
3
Lägg i musslorna och låt dem bli varma. Strö över dill och servera musselsåsen till pastan. Ät gärna några tomater till.
Gör en stor påse med riven vitkål och morötter. Pressa över citronsaft, knyt till påsen och förvara den i kylen så har du grönsaker för flera måltider.