Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- 4 skiva lufttorkad skinka
- färskost ca 100 g med örter
- paprika ca 50 g grillad
- salt och peppar
Paprikapotatis:
800 g potatis
3 st paprika blandade färger
salt olivolja
Ugn: 200°
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Skär en djup ficka i filéerna och banka ut dem. Lägg 1 skinkskiva på varje filé och bred ost över dem. Strimla paprikan och fördela den ovanpå.
2
Rulla ihop och fäst med tandpetare eller bind upp med bomullssnöre. Bryn filéerna runtom i lite matfett. Krydda med salt och peppar. Lägg över dem i eldfast form.
3
Skala potatisen och skär den i klyftor. Kärna ur och skär paprikorna i stora bitar. Lägg potatis och paprika med skinnet nedåt i smord eldfast form. Strö på salt och ringla olivoljan över. Rör om.
4
Ställ in formen mitt i ugnen och stek potatisen ca 35 minuter. Ställ in kycklingformen bredvid när ca 20 minuter återstår och stek allt klart i ugnen.
5
Skär upp filéerna och bjud paprikapotatis och sallad till.
Grillad paprika finns att köpa på burk.