Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 4 skiva lufttorkad skinka
  • färskost ca 100 g med örter
  • paprika ca 50 g grillad
  • salt och peppar

Paprikapotatis:

800 g potatis
3 st paprika blandade färger
salt olivolja

Ugn: 200°

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Skär en djup ficka i filéerna och banka ut dem. Lägg 1 skinkskiva på varje filé och bred ost över dem. Strimla paprikan och fördela den ovanpå.

2
Rulla ihop och fäst med tandpetare eller bind upp med bomullssnöre. Bryn filéerna runtom i lite matfett. Krydda med salt och peppar. Lägg över dem i eldfast form.

3
Skala potatisen och skär den i klyftor. Kärna ur och skär paprikorna i stora bitar. Lägg potatis och paprika med skinnet nedåt i smord eldfast form. Strö på salt och ringla olivoljan över. Rör om.

4
Ställ in formen mitt i ugnen och stek potatisen ca 35 minuter. Ställ in kycklingformen bredvid när ca 20 minuter återstår och stek allt klart i ugnen.

5
Skär upp filéerna och bjud paprikapotatis och sallad till.


Kommentar:
Grillad paprika finns att köpa på burk.