Du behöver

  • 2 st kalkonfilé à 250 g
  • 4 skiva salami gärna kalkonsalami
  • 100 g fetaost
  • salt och peppar

Tomatsalsa:

3 st tomater
1 st äpple litet
saft pressad av 1
2 msk matolja
vitlöksklyfta ev
2 msk basilika hackad

Ugn: 175°

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Skär en djup ficka längs med varje kalkonfilé. Halvera salamiskivorna och lägg dem längs med fickan. Skär osten i bitar och fördela dem i fickan.

2
Bind ihop filén med bomullssnöre eller fäst med tandpetare. Bryn köttet gyllene runtom i lite matfett. Krydda med salt och peppar. Lägg över det i en eldfast form.

3
Stek köttet mitt i ugnen ca 20 minuter.

4
Tärna tomaterna. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Blanda samman tomat och äpple. Vispa samman pressad citronsaft med matolja och eventuellt pressad vitlök. Häll det över tomatröran. Strö över strimlad basilika.

5
Skär upp köttet i sneda bitar och bjud nykokt pasta och tomatsalsan till.