Du behöver

  • 500 g fläskfilé
  • salt och peppar

Fyllning:

75 g smör
0.5 st ansjovisfiléer
1 st vitlöksklyfta
2 msk hackad persilja

Ratatouille:

3 st paprika
1 st gul lök
1 st squash ca 200 g
2 dl pastasås på burk
1 msk basilika strimlad och färsk
1 msk timjan färsk hackad
salt och peppar

Potatis:

7 st potatis
salt timjan

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Dela fläskfilén i 4 lika stora bitar. Banka ut dem.

2
Rör samman rumsvarmt smör med mosad ansjovis, pressad vitlök och hackad persilja. Bred det över de utbankade fläskfilébitarna. Vik dem dubbla. Krydda lätt med salt och peppar.

3
Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och skiva löken. Ansa och skär squashen i bitar. Fräs allt i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt pastasås, hackad timjan och strimlad basilika. Låt koka samman några minuter. Smaka av med salt och peppar.

4
Skala och skär potatisen i ca 4 skivor. Stek dem i lite matfett tills de är mjuka. Strö över salt och timjan.

5
Stek de fyllda fläskfilébitarna varsamt i lite matfett, ca 3–5 minuter på båda sidorna.

6
Lägg fläskfilén ovanpå ratatouillen och potatisskivorna runtom. Garnera med färska örter.


Kommentar:
Klyftpotatis är också gott till den fyllda fläskfilén.