Du behöver
- 275 g fiskfilé abborre, gös, gädda, lax
- 0.5 tsk salt
- 0.5 krm vitpeppar nymald
- 0.5 msk potatismjöl
- 1 st ägg
- 1 msk gräslök hackad
- 1.25 dl kelda 5%
Servera med:
kokt potatis sockerärter
0.5 dl minifraiche
1 msk gräslök klippt
salt och peppar
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Mixa fiskfiléerna med salt, peppar, potatismjöl, ägg och gräslök i matberedaren med kniven monterad. Späd med lagalätt under gång till en slät och porös färs.
2
Lägg över färsen i en smord mikrosäker, gärna rund, form. Släta till ytan och tillaga färsen vid 650W, ca 8 minuter. Låt formen stå 5 minuter för att utjämna temperaturen i färsen.
3
Servera med kokt potatis, sockerärter och minifraiche blandad med lite klippt gräslök. Smaka av med salt och peppar.
Har du ingen mikrougn kan du naturligtvis grädda fiskfärsen i vanlig ugn vid 175º, ca 30 minuter eller tills färsen stelnat. Hur länge den behöver gräddas, beror på hur stor formen är.