Du behöver

  • 3 dl grahamsmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 dl dinkelmjöl
  • 0.5 dl krossat bovete
  • 0.5 dl linfrö eller physillumfrön
  • 1 st salt rågad tsk
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 dl russin drygt
  • 1.5 dl aprikoser i småbitar, ca 13 st
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1.5 dl pekannötter hela
  • filmjölk ca 5 dl
  • 0.5 dl sirap och honung

Det här behövs till 1 brödlimpa (det går bra att dubbla)

Gör så här

1
Smörj och bröa en rak bakform som rymmer 1,5 liter. Lägg gärna lite
bakplåtspapper i formens botten för att brödet ska släppa lättare.

2
Häll mjöl och krossat bovete i en bunke och blanda i salt och bikarbonat. Rör ner russin, frukt, frön och hela pekannötter.

3
Blanda fil, sirap och honung
i en skål för sig och häll ner i mjölblandningen. Rör samman till en kladdig deg. Häll degen i den smorda formen.

4
Grädda i 160 grader i drygt 1 timme. Låt brödet svalna lite. Slå det sedan
ur formen, linda in i en grov handduk och låt svalna. Ät med lite smör på till en stor kopp te. Mums!