Du behöver

  • 400 g räkor med skal
  • 0.5 st paprika
  • 0.5 st lök
  • 0.25 st röd chili
  • broccolibuketter ca 70 g
  • 1 st kokosmjölk
  • 0.5 st fiskbuljongtärning
  • 1/2-1 tsk ingefära riven

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Skala räkorna. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla löken tunt. Ta bort hinnor och kärnor från chilin. Finhacka den.

2
Fräs paprika, lök, broccoli och chili i lite matolja tills löken är mjuk och glansig.

3
Tillsätt kokosmjölk, fiskbuljong och ingefära. Låt allt puttra samman några minuter. Smaka av. Rör ner räkorna och låt allt bli genomvarmt men inte koka, då blir räkorna sega. Bjud risnudlar eller äggnudlar till.


Kommentar:
Var noga med att tvätta händerna och inte röra dina ögon efter att du har hackat chili.