Du behöver
- 2 st paprika
- 1 st schalottenlök
- 1 st selleristjälk
- 150 g champinjoner färska
- 150 g kassler benfri
- 1 st burk majskorn
- 0.5 msk hackade örter t ex basilika, timjan, rosmarin
- 1 dl riven ost
Sås:
1 dl matlagningsyoghurt
1 msk chilisås
1 msk hackad rödlök
1 st vitlöksklyfta pressad
1.5 krm sambal oelek
Ugn: 225°
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Skär av ett lock på paprikorna. Ta ur kärnhuset. Skala och hacka schalottenlöken. Ansa och tärna sellerin. Ansa och tärna svampen. Tärna kasslern.
2
Fräs lök, svamp, selleri och kassler i lite matfett ca 5 minuter. Tillsätt majskorn, örter och riven ost. Smaka av. Fyll paprikorna med röran. Grädda dem mitt i ugnen ca 20 minuter.
3
Rör samman alla ingredienserna till såsen och bjud den till paprikorna.