Du behöver

  • 2 st paprika
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st selleristjälk
  • 150 g champinjoner färska
  • 150 g kassler benfri
  • 1 st burk majskorn
  • 0.5 msk hackade örter t ex basilika, timjan, rosmarin
  • 1 dl riven ost

Sås:

1 dl matlagningsyoghurt
1 msk chilisås
1 msk hackad rödlök
1 st vitlöksklyfta pressad
1.5 krm sambal oelek

Ugn: 225°

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skär av ett lock på paprikorna. Ta ur kärnhuset. Skala och hacka schalottenlöken. Ansa och tärna sellerin. Ansa och tärna svampen. Tärna kasslern.

2
Fräs lök, svamp, selleri och kassler i lite matfett ca 5 minuter. Tillsätt majskorn, örter och riven ost. Smaka av. Fyll paprikorna med röran. Grädda dem mitt i ugnen ca 20 minuter.

3
Rör samman alla ingredienserna till såsen och bjud den till paprikorna.