Du behöver
- 1 l vatten
- 1 tsk salt
- 100 g risoni
- 8 st tomater soltorkade marinerade
- 0.5 dl solroskärnor
- 0.5 dl vatten
- 0.5 msk citronbasilika
- 0.25 st citron rivet skal
- salt svartpeppar
- 300 g räkor med skal
- 50 g grönsallad blandad
- 5 cm purjolök i tunna skivor
- svarta oliver
- parmesanost ev flagad
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Koka upp vatten och salt. Lägg i risoni och koka, 11 minuter. Häll av vattnet och spola av risonin i kallt vatten. Låt den rinna av i sil.
2
Mixa soltorkade tomater, solroskärnor, vatten, citronbasilika och citronskal till en slät massa. Smaka av med salt och svartpeppar. Blanda ner risonin. Skala räkorna.
3
Lägg upp sallad på en tallrik. Skeda över risoniblandningen och lägg på räkor, purjolök, svarta oliver och eventuellt flagad parmesanost.
Risoni är en ris-liknande pasta.