Du behöver

  • 1 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 100 g risoni
  • 8 st tomater soltorkade marinerade
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 msk citronbasilika
  • 0.25 st citron rivet skal
  • salt svartpeppar
  • 300 g räkor med skal
  • 50 g grönsallad blandad
  • 5 cm purjolök i tunna skivor
  • svarta oliver
  • parmesanost ev flagad

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Koka upp vatten och salt. Lägg i risoni och koka, 11 minuter. Häll av vattnet och spola av risonin i kallt vatten. Låt den rinna av i sil.

2
Mixa soltorkade tomater, solroskärnor, vatten, citronbasilika och citronskal till en slät massa. Smaka av med salt och svartpeppar. Blanda ner risonin. Skala räkorna.

3
Lägg upp sallad på en tallrik. Skeda över risoniblandningen och lägg på räkor, purjolök, svarta oliver och eventuellt flagad parmesanost.


Kommentar:
Risoni är en ris-liknande pasta.