Du behöver

  • 1 st aubergine stor
  • 0.5 tsk salt
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk maizenamjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl passerade tomater
  • 2 dl parmesanost riven
  • salt och peppar
  • 1 pkt lasagneplattor à 200 g
  • 200 g laxfilé färsk skinn- och benfri
  • 150 g laxfilé gravad
  • 100 g laxfilé rökt

Paprikasås:

1 st lök liten gul
1 st paprika stor gul
1 st vitlöksklyfta
0.75 dl grädde
1.5 dl hönsbuljong
salt och peppar

Ugn: 150°

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Skiva auberginen och strö över salt. Låt det ligga ca 30 minuter i en sil eller durkslag.

2
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det mjukt och glansigt i lite matfett utan att det får färg

3
Strö över maizena och rör om. Späd med mjölk och passerade tomater. Låt såsen koka under omrörning ca 4 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör ner nyriven ost. Smaka av med salt och peppar.

4
Krama vätskan ur aubergineskivorna och torka av dem. Stek dem lätt på båda sidorna i lite matfett.

5
Klipp eller skär lasagneplattan i ca 12 bitar. Skär de olika laxfiléerna tunt.

6
Varva lasagneplattor med de olika laxsorterna med lite sås över i smord eldfast form. Avsluta med lasagneplattor och sås. Grädda mitt i ugnen ca 30–40 minuter

7
Skala och finhacka löken till paprikasåsen. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs lök, paprika och pressad vitlök i lite matfett utan att det får färg. Tillsätt grädde och buljong. Låt allt småputtra ca 7–8 minuter. Mixa såsen slät. Smaka av med salt och peppar.

8
Bjud lasagnen med sallad och paprikasås.


Kommentar:
Vill du ha extra sting på din sås till lasagnen kan du smaka av med sweet chilisås.