Du behöver
- 1 st aubergine stor
- 0.5 tsk salt
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk maizenamjöl
- 4 dl mjölk
- 1 dl passerade tomater
- 2 dl parmesanost riven
- salt och peppar
- 1 pkt lasagneplattor à 200 g
- 200 g laxfilé färsk skinn- och benfri
- 150 g laxfilé gravad
- 100 g laxfilé rökt
Paprikasås:
1 st lök liten gul
1 st paprika stor gul
1 st vitlöksklyfta
0.75 dl grädde
1.5 dl hönsbuljong
salt och peppar
Ugn: 150°
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Skiva auberginen och strö över salt. Låt det ligga ca 30 minuter i en sil eller durkslag.
2
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det mjukt och glansigt i lite matfett utan att det får färg
3
Strö över maizena och rör om. Späd med mjölk och passerade tomater. Låt såsen koka under omrörning ca 4 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör ner nyriven ost. Smaka av med salt och peppar.
4
Krama vätskan ur aubergineskivorna och torka av dem. Stek dem lätt på båda sidorna i lite matfett.
5
Klipp eller skär lasagneplattan i ca 12 bitar. Skär de olika laxfiléerna tunt.
6
Varva lasagneplattor med de olika laxsorterna med lite sås över i smord eldfast form. Avsluta med lasagneplattor och sås. Grädda mitt i ugnen ca 30–40 minuter
7
Skala och finhacka löken till paprikasåsen. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs lök, paprika och pressad vitlök i lite matfett utan att det får färg. Tillsätt grädde och buljong. Låt allt småputtra ca 7–8 minuter. Mixa såsen slät. Smaka av med salt och peppar.
8
Bjud lasagnen med sallad och paprikasås.
Vill du ha extra sting på din sås till lasagnen kan du smaka av med sweet chilisås.