Du behöver

  • 250 g nötfärs
  • 2 tsk lökpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • 2 tsk rapsolja
  • 4 skiva lantbröd

Sallad:

2 st plommontomater
0.5 st rödlök i smala klyftor
salt svartpeppar
olja balsamicovinäger
1 msk persilja eller
basilika hackad

Servera med:

grönsallad
0.5 st avokado

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Blanda nötfärsen med lökpulver, salt och peppar. Forma färsen till två hamburgare och pensla dem med olja. Grilla hamburgarna i grillpanna, ca 3–4 minuter per sida. Grilla sedan fyra skivor lantbröd på eftervärmen.

2
Skär tomaterna i skivor och lägg upp på tallriken med rödlöksklyftor. Salta och peppra. Dressa med lite olja och basamicovinäger. Strö över persilja eller basilika.

3
Lägg ihop hamburgaren med bröd, sallad, hamburgare, skivad avokado och bröd. Fäst ihop med grillpinne.