Du behöver

  • 500 g fläskfärs mager
  • 1 st burkar salladskrabba avrunnen
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 st ägg
  • 1 st vitlöksklyfta riven
  • 0.5 st röd spansk peppar urkärnad och finhackad
  • 1 tsk färsk ingefära riven
  • 3 st salladslökar skivade
  • 0.5 dl persilja finhackad
  • 1 msk koriander hackad
  • 2 msk fisksås asiatisk
  • 1 st lime rivet skal och pressad saft
  • 1 msk majsolja
  • 1 msk sesamolja

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Blanda köttfärs, krabbkött, ströbröd och ägg i en bunke. Tillsätt vitlök, spansk peppar, ingefära, salladslök, persilja, koriander, fisksås, limeskal och saft. Rör till en smidig färs.

2
Forma medelstora köttbullar med oljade händer och lägg köttbullarna på smörpapper.

3
Stek köttbullarna i omgångar i oljan, ca 5 minuter. Servera med kokta nudlar, sweet chilisås och sallad.


Kommentar:
Ta inte för mycket matfett i stekpannor, särskilt stekpannor med behandlad yta. Då glider bara köttbullarna utan att kunna rulla runt.