Du behöver
- 500 g fläskfärs mager
- 1 st burkar salladskrabba avrunnen
- 0.5 dl ströbröd
- 1 st ägg
- 1 st vitlöksklyfta riven
- 0.5 st röd spansk peppar urkärnad och finhackad
- 1 tsk färsk ingefära riven
- 3 st salladslökar skivade
- 0.5 dl persilja finhackad
- 1 msk koriander hackad
- 2 msk fisksås asiatisk
- 1 st lime rivet skal och pressad saft
- 1 msk majsolja
- 1 msk sesamolja
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Blanda köttfärs, krabbkött, ströbröd och ägg i en bunke. Tillsätt vitlök, spansk peppar, ingefära, salladslök, persilja, koriander, fisksås, limeskal och saft. Rör till en smidig färs.
2
Forma medelstora köttbullar med oljade händer och lägg köttbullarna på smörpapper.
3
Stek köttbullarna i omgångar i oljan, ca 5 minuter. Servera med kokta nudlar, sweet chilisås och sallad.
Ta inte för mycket matfett i stekpannor, särskilt stekpannor med behandlad yta. Då glider bara köttbullarna utan att kunna rulla runt.