Du behöver
- 0.5 dl ströbröd
- 1 dl vatten
- 500 g kalvfärs eller mager fläskfärs
- 1.5 tsk salt
- 2 krm vitpeppar nymald
- 1 st gul lök hackad
- 1 st vitlöksklyfta finhackad
- 1 st ägg
- 1 msk persilja
- 2 st salvia hackade
- 0.5 st citron rivet skal
- 0.5 dl parmesanost riven
- 2 msk smör
Servera med:
papardelle kokt
2 dl pastasås från burk
parmesanost flagad
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Blanda ströbröd och vatten i en bunke. Tillsätt färs, salt och peppar. Arbeta ihop färsen.
2
Blanda därefter ner lök, vitlök, ägg, persilja, salvia, citronskal och ost. Rör färsen smidig.
3
Forma färsen till medelstora köttbullar och lägg dem på ett smörpapper. Stek köttbullarna i smör i omgångar, ca 5 minuter. Skaka stekpannan så att det blir runda köttbullar. Servera med pasta, pastasås och flagad parmesanost.
Olja händerna när du ska forma köttbullarna.