Du behöver

  • 3 dl quinoa
  • 6 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • saft av 1
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st paprika gul
  • 1 st bönor burk svarta små
  • 1 st burk tonfisk
  • 1 st musslor burk
  • 1 st spenat stor näve färsk
  • 1 st burk tonfisk
  • 1 st musslor burk
  • 1 st spenat stor näve färsk

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg quinoan i en sil och spola den i rikligt med kallt vatten.Låt den rinna av. Koka upp vatten och salt i en kastrull. Tillsätt quinoan och låt fröna koka ca 15 minuter. Häll tillbaka quinoan i silen och spola fröna på nytt i kallt vatten. Låt dem rinna av väl.

2
Lägg quinoan i en skål och ringla över pressad citronsaft och olivolja. Rör om.

3
Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikan ganska fint. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Rör ner allt i quinoaskålen.

4
Låt tonfisk och musslor rinna av. Dela tonfisken i mindre bitar. Rör ner dem i salladsskålen. Riv spenaten i mindre bitar och vänd till sist ner dem i salladen. Garnera eventuellt med rödlöksringar. Bjud bröd till.