Du behöver

  • 250 g färskpotatis
  • 1 st rödlök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st burk majs ca 212 g
  • sallad

Dressing:

1.5 msk vit balsamvinäger
3 msk matolja
2 krm dragon
salt och peppar

Kyckling:

2 st kycklingfiléer stora
salt och peppar
1 st ägg uppvispat
1 dl parmesanost riven
1.5 msk vetemjöl

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt potatisarna kallna och skala dem eventuellt. Tärna den kalla potatisen.

2
Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda samman potatis, lök, paprika, majs och riven sallad.

3
Vispa samman dressingen och rör försiktigt ner den i salladen.

4
Skär kycklingfiléerna på snedden i två skivor vardera. Banka ut dem så att de blir jämntjocka. Krydda dem med salt och peppar.

5
Vispa upp ägget och rör ner riven parmesanost. Häll mjölet på ett fat. Vänd kycklingfiléerna först i mjölet sedan i äggblandningen.

6
Stek kycklingfiléerna gyllene på båda sidorna, ca 5 minuter på varje sida.

7
Lägg kycklingfiléerna på portionstallrikar och toppa dem med potatissalladen.